Skip to main content

“Menighedens helt egen og originale sang på én spændende eftermiddag.”

 

At skabe nyt

Vi er to erfarne sangskrivere ANDERS GRAAE & STEFAN BRASK, og vi drager i 2018 ud i landet med en klar vision: At skabe, skrive og synge nye sange med danskere i deres kirker og sognegårde.

Vi vil sammen med nysgerrige musikalske sjæle tage temperaturen på den danske sangsjæl anno 2018, og sammen med menigheder rundt omkring i landet undersøge vores forhold til emner som tro, tvivl, glæde og fællesskab gennem en række nykomponerede sange.

Nye Sange I Kirken handler om at sætte musikalsk lys på de ting, der betyder noget i vores liv. Det, der giver mening for os. Og som fortjener hyldest og stemme.

 

Indhold og temaer.

Omdrejningspunktet for skabelsen af kirkens nye sang, er et tema, som på forhånd er indkredset i samarbejde med præst/ menighedsråd: Det kan være f.eks. være tro, glæde, håb eller tvivl. Det kan dreje sig om tid eller eftertanke. Måske om relationer eller familie. Om det ukendte, det fremmede eller det nære. Om det at miste eller det at elske.

Temaet kan typisk også være at skrive en ny sang til at supplere de klassiske salmer ved kirkens højtider, eller måske et helt andet emne, som optager menigheden.

I vinter og foråret er et oplagt tema konfirmation, hvor vi sammen med de kommende konfirmander skriver en ny sang, der sætter lys på det at være ung og tage stilling i en trossammenhæng, med alt hvad det indebærer.

Den nye sangs indhold kommer således til at afspejle og handle om, hvad der optager menigheden og den enkelte kirkes præst.

Vi ønsker med dette arrangement at sætte et spejl op, der kan være med til at vise, hvordan det er at være et troende og (under)søgende menneske i en moderne tid.

 

 

En kreativ eftermiddag – en interessant aften.

Arrangementet falder i to afdelinger:

(Cirkatider, som tilpasses efter nærmere aftale)

Første del:

  • 14:00-14:30: Velkomst og præsentation af dagens tema og program for dagens workshop ved Anders, Stefan og byens præst/ menighedsråd.
  • Herunder indføring i, hvordan en sang bliver til.
  • 14:30-18:00: Sangskrivning med de fremmødte deltagere: Det er her, magien sker.
  • 18:00-19:00 Pause. (Oplagt til fællesspisning og eller kaffearrangement)

Anden del:

  • 19:00-20:15 Minikoncert med udgangspunkt i dagens tema med Anders og Stefan. Koncerten afsluttes med ”uropførelse” af den helt nye sang sammen med meningheden (alle synger sammen).
  • Tak for i dag.

 

Kirken vil efter arrangementet modtage deres nye sang skrevet ud på noder, således at den fremover kan blive brugt og spillet i kirken eller ved andre relevante lejligheder.

Nye Sange I Kirken giver stemme til menigheden, at giver muligheden for, på en helt unik og underholdende måde, at sætte ord på, hvad kirken, troen og tilværelsen betyder for os.

 

Sammen med jer skaber vi et rum, hvor nærvær og fællesskab omsættes til sang.

De bedste hilsner

Anders Graae og Stefan Brask

————————————————————————————–

Om os:

[ezcol_1half]

 Anders Graae

Anders slog igennem med sangen “ Den anden pige” som vandt Tv2 Radios store sangskriver konkurrence i 2008. 
Siden er hans musik blevet spillet meget på bl.a P4, og han har især fået meget omtale for sine tekster på hans 2 album “ Mens luften endnu er mild” og “En omvej hjem”.

Anders har en forkærlighed for historier i lokalsamfund. I projektet “Kultur på hjul” har han gennem de seneste 3 år arbejdet med at skrive sange til 18 små landsbyer I østjylland.

Til daglig underviser Anders på Det Jyske Musikkonservatorium i sangskrivning. Desuden er han stifter og daglig leder af sangskriverskolen.dk

Se mere på www.andersgraae.dk www.kulturpaahjul.dk www.sangskriverskolen.dk

[/ezcol_1half]  [ezcol_1half_end]

Stefan Brask

Stefan er kendt som sanger og sangskriver i bandet Ørenlyd, som slog igennem med DRs Karriere Kanonen i 2002 og som efterfølgende udgav 2 album, som er blevet flittigt spillet i især P4. Ørenlyd er atter aktuel med nye udgivelser i 2018

Stefan har flere musikalske soloudgivelser bag sig, og har gennem de sidste mange år skrevet sange til både sig selv og andre kunstnere.

Til hverdag arbejder Stefan som folkeskolelærer med fokus på bl.a. musik, kreativ skrivning og kristendom og har 15 års erfaring med sangskrivning med børn og unge.

Lyt til Ørenlyd og Stefan Brask på musiktjenesten Spotify

[/ezcol_1half_end]

 

Stefan og Anders

har sammen desuden været krumtapper i trioen Brask, Graae og Enevoldsen, og har i den sammenhæng bl.a. haft radiosucces med sangen ”5 dage”.

 

Se videoen til ”5 dage” her: